time of fly

Jaha du, nu börjar lovet ta slut och jag ska väl flyga norrut antar jag. Morr. Inte populärt precis.
Men lovet har varit fantastiskt, det är det alltid med boo:)
Spännande och se hur kroppen mår efter en veckas vila också. Alla kroppsdelar som klagade innan lovet borde ju vara tillfredställda nu hoppas jag. Snor i alla fall med mig lite av kärlekens magneter så ska jag nog hålla några veckor till:)
Har packat allt och nu ska jag åka till Gasteig, där ska Boo och alla andra underbara dansvänner ha föreställning ikväll. En föreställning som jag missar på grund av det där dumma flyget.  Men hey, jag ska hem och tjäna pengar och börja skolan igen. Utvilad dessutom.


Lägger upp en bild senare på mitt nya hår:)

BTW

Har jag sagt att jag färgat håret? inte i svart den här gången:) framsteg!


kronologisk/ksigolonork

Helene, den fantastiska danska tjej, kom på det. Det är briljant! Det är perfekt! varför kom jag inte på det själv?
KRONOLOGISK/KSIGOLONORK
så ska mitt stycke heta. Perfekt:) så ni som vill får mer än gärna komma på besök under v.50 för då har vi föreställningar mån-tors kl 19.00 på Balettakademien.

Sen skulle jag även vilja slå ett slag för att alla ni ska titta på finalen av IDOL fredag den 12 december. Då ska nämligen yrkesutbildningen vara dansare! Wiieehii vi ska dansa på globen:) Det får ni ju inte missa! Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att få med min högra arm i TV-rutan i i alla fall tre sekunder:)

Har valt koreograf nu...Twyla Tharp. Grejen är just nu är det lov, och då lockar Grey´s anatomy lite mer än att skriva en uppsats. Pluggmusklerna har verkligen försvunnit sen jag slutade gymnasiet. Det som kanske tog tre dagar att skriva tar minst en vecka nu. Med en massa mer stavfel.
Wish me luck and may the force be with me.


modern/postmodern koreograf

Har den här uppgiften som jag tänkte jag skulle göra idag. Men jag tror jag har förvirrat in mig själv ordentligt.
Jag ska skriva om en modern eller postmodern koreograf och det finns ju en del att välja mellan. Igår satt jag och kollade upp några på youtube och wikipedia men jag blir ju bara mer och mer förvirrad över vilken jag ska skriva om. Jag vill ju ta någon som jag känner är intressant. Problemet jag stött på är att de jag finner intressanta, har det inte skrivits så mycket om och det är svårt att hitta ordentlig info om dem.
Ska jag ta någon annan mindre intressant men med mer info?
och det här ska kallas för lov??

Behæver lite hjälp förresten.... Vad är motsatsen till kronologisk?

på 1700 meters höjd

Lovet kunde inte ha börjat bättre:)



Alperna baby!

Myspysdagen!

Det är den stora, magiska och bästa myspysdagen idag! Jag och min älskling har planerat den länge och sett framemot den otroligt mycket.
Myspysdagen är en dag då man inte lämnar sängen alls. Man äter alla dagens mål i sängen, man myser med varandra, man är nära, lyssnar på en massa bra musik, ser film och bara slöar så mycket man kan. Viktigt är också att man har på sig pyamas HELA dagen. Så skulle den här dagen se ut.
Klockan 07.50 ringer Amandas mobil, Mikael ligger på sjukhus och vi måste åka in till honom. Gahh! Så upp vi for ur den otroligt härlig varma och stora sköna sängen och ut i den kalla luften.
Tänk vad alkohol kan förstöra för många vad. Tur nog så mår han ok nu. Inget som behövdes opereras eller så.
Myspysdagen blev till sist av ändå:) Klockan 13.00 kom vi hem och hoppade i våra pyamasar igen och har myst i sängen sen dess. Ätit pannkakor och bara haft det underbart! Nu ska vi äta något lite mer matmat.

Och nu vill hon förklara ett sussackord för mig, men jag vill bara pussa henne.
Får se vem som vinner:)
hoppas ni också är med er kärlek ty det är fantastiskt!

I LOVE!



Denna fantastiska man, och hans fantastiska verk han skapar.



Och detta fantastiska company!

I LOVE!

Färger i en vind, tre dagar kvar!

ahh äten och hemkommen efter ytterliggare en 11 timmars arbetsdag. Nu fattas bara duschen sen är dagen färdig. Skönt.
Bor verkligen på skolan, är där mer än hemma i lägenheten. Men det är så jag vill ha det så jag klagar verkligen inte.

Idag hade vi DAFT-test på morgonen. Ett dansarvänligt beep-test, typ. Fast beep-testet är mer extremt än DAFT-testet.
Det som är skönt med vårt test är att det är lite snällare mot psyket samt att testet dansas. Gick bra tycker jag, har inget att jämnföra med än men det kändes roligt och skönt. Jag blev så där härligt ansträngd och varm:)
Annars var det en bra men tung dag. Blev oerhört frustrerad på moderna när min hjärna fattade vad som skulle hända, min kropp fattade vad som skulle hända men det var för tungt för att vara rätt i tajmingen. MORR! Kändes som att kroppen hade mer att säga till om än vad man gav den order. And that i do not like.
Har sagt det förr och jag säger det igen, kroppen behöver lov.

Fick ett litet disneymoment och lyssnade på "Färger i en vind" ur Pocahontas. Kommer inte ihåg senast jag lyssnade på den men jag var betydligt yngre. Har aldrig lagt märke till stråkstämman. Så sjukt vacker! Lyssna på det nästa någn ni hör den låten.

Ikväll= duscha
Imorgon= städa och repa
Torsdag= Cullberg på dansens hus
Fredag= München!!!

det suger, men det går.

Den meningen är perfekt. Den är fulländad till tusen. Den säger så lite och ändå så mycket. Exakt den meningen sa min underbara vän Issie om distansförhållande. Så rätt, så lätt, så perfekt beskrivning av det. Tack Issie, kunde inte sagt det bättre själv.
det suger, men det går. Amen.

Idag var så bra, speciellt för att vara måndag. Skrattattackerna avlöste varandra under dagen, jag var otroligt stabil för att vara första dagen efter helg och efter skolan fikade jag med Issie:D Det blev som vanligt snack om Borlänge, distansförhållande och The L-word. Som jag för övrigt saknar enormt! och jag måste vänta länge till:( plus att det är sista säsongen. Morr. Behöver fylla på mitt Shane-förråd.

Avslutande meningen:
Snart är det lov!



I will survive!

Nu har jag överlevt veckan med smärtande knän. Trodde ett tag där att jag skulle ge upp och ramla ihop, men jag är fan bättre än det.
Veckan har varit fylld av dans, rep efter skolan, rep innan skolan, koreografitänk och igår tog jag tag i mig själv och hade en lugn kväll. En kväll utan ljud, utan stress, utan träning, massor av strech och Harry Potter.
Somnade till och med 21.30!

fast jag är nog mer stressad än vad jag vill erkänna... Vaknade sjukt stressad, totalt inställd på att jag sovit över och missat att gå upp till skolan. Kollar på mobilen, 02.18. Fan elina, sov! Har jag försovit mig en endaste gång? nej. Har jag stängt av klockan i sömnen? nej. Har jag somnat om efter att stängt av larmet? nej. Slappna av då.

Skaderapport:
Knäna gör fortfarande ont, fast problemet är ju att de gör ont lite när de själva vill. Ibland i grand plié, ibland i relevé. Lite svårt att kartlägga och undvika det då.
Ljumsken håller envist i sig. Fast jag har ju inte varit helt konsekvent med att lyfta benet lågt så jag har nog ganska stor skuld i det.
Får helt enkelt värma upp ordentligt, massera och ge min kropp massor av kärlek så ska den nog fixa fyra dagar till.
Mån-tors, sen åker jag till min fantastiska boo på fredag!:D

Fint, tack, hej!

Onda knän...

Hmm... har lite smått panik. Har aldrig haft några större problem med mina knän. Inte ens under mitt hukhoppande år på konservatoriet, och det är fan bra gjort!
Men för en tid sen, under en viss övning på moderna klassen, fick jag ont i vänster knä, under knäskålen. Men det försvann lika fort som det kom. Tänkte inte så mycket mer på det.
Igår och idag gjorde vi samma övning igen och nu gör det fucking ont. Inte hela tiden, tack och lov!, men under den övningen. Sen idag har båda knäna börjat göra lite småont under andra övningar också. I tendu på baletten vid stången och vid småhoppen. Får panik, har aldrig haft ont i knäna förr, och det är ett ställe man INTE vill ha ont!
Blir rädd och spänner mig och då gör det ju självklart ännu ondare.

hmm, vad gör jag nu som jag inte gjort förr? eller vad gjorde jag förr som jag inte gör nu?

loving it, loving it, loving it

Nu börjar kroppen gnälla efter lov. Det märks på den, och på det mentala planet också för den delen, att snart 10 veckors dansande börjar tära lite. Det gnisslar i lederna.
Men I´m loving it:)
Sitter och pratar med boo nu och ska snart åka in till skolan igen, har rep 20.00-21.30 med Robin. Det blir ett coolt stycke:)
I´m loving it:)
Sen har vi mitt stycke...tidsbristen gör sig påmind. Finns nästan inga salar att boka för rep och mina folk är med i andras stycken och bla bla bla... Vet inte hur jag ska få ihop det riktigt. Vet att jag vill få ihop det, men vet inte hur.
Vi får repa innan skolan 8.00-9.00 eller efter hobbyklasserna, blir då 20.00-21.30.
Snacka om att mitt liv blir dans, äta och sova! just the way i want it to be:)
And i´m loving it:)

Berg- och dalvana

Näringslära, jazz, balett och improvisation stod på dagens schema.
Började min dag som alltid, med min speciallgröt och promenad till Balettakademien. Där väntade rockgänget i träningsrummet:) We are the rockers of the school! Vi kommer nämligen till skolan runt 8.00 på skolan sen pumpar vi, värmer upp, strechar och gör sånt som dagen kräver av oss.
På jazzen fick jag beröm för mina fina ben. Har verkligen hittat i höften nu med ståben och allt så alla developpéer var super:) koreografin vi lärde oss idag var kalaskul verkligen! fick jättemycket inspiration till musikalen jag ska koreografera till.
På baletten hade jag verkligen kick-ass-balans! helt sjukt, blev förvånad själv över hur stabil jag var. Gjorde flera övningar utan stång felfritt. Proud. Så egentligen en bra dag...
Så vad hände egentligen? fattar det knappt själv, har mina aningar men jag förtränger dem gärna ett tag till.
På jazzen, när det var tio minuter kvar, kände jag hur tårarna började komma. Trängde undan dem snabbt, det var ju tio minuter dans kvar. Gråta kan jag göra sen. Men när sen kom kunde jag inte gråta.
Trodde jag. Kappahl började fråga mig hur jag mådde, gick bra ett tag men sen började jag gråta. Gråtgråta dessutom, och jag kände att egentligen så fanns det ingen hejd i mina tårar. Kunde gråtit längre och mer men tursamt nog fanns ju Kappahl och Jabadabadodik där för mig. Tack, ni är underbara!
Dagen blev bättre och bättre tillslut och jag höll på att dö av skratt på improvisationen när Kappahl skulle leda sin grupp!
Alltså den människan är så himla rolig!

Efter skolan repade jag lite med Robin på hans koreografi och slog i armbågen, rejält! Snacka om att den blodådran sprack!
Blod, svett och tårar, precis som i ett äkta dansarliv:) Amen.


Metabolisk ålder

jahadu, det här inlägget skulle handla om dagen idag, om min ljumske som fortsätter att vilja ha extra uppmärksamhet och kärlek.
Men dagen tog en intressant vändning när jag för ca en timme sen skulle gå ner till affären och handla lite.
Utanför affären stod det två damer som erbjöd en gratis hälsokontroll. Vikt, fett %, vatten %, kg muskler, viloförbränning, benmineral, metabolisk ålder och sånt där trevligt.
Jag var inte sen med att hoppa på erbjudandet dansnörd och träningsfreak som jag är.
Saken är den att jag så lätt glömmer bort att jag är lite känslig för sånt där, Iwanson har fan satt sina spår.
Men de flesta värdena var bra och ok även om det säger knas i huvudet ett tag efter. Men min metaboliska ålder var inte ok. Den var inte mycket mer än vad jag är men om vi tittar på min situation så tycker jag att det är konstigt att kroppen är äldre än vad den är.
1. Jag har ALDRIG rökt i hela mitt liv. Inte ens prövat ett bloss. Dock tyvärr passiv rökning när det fortfarande var lagligt att röka på krogen.
2. Jag dricker inte alkohol. Jag har smakat men ALDRIG varit full i hela mitt liv.
3. Jag dansar. Dans är otroligt mångsidig träning för kroppen så hela paketet mer eller mindre, tränar jag varje dag.
4. Har dansat på heltid i 5 år.
5. Utöver det tränar jag även annat.
6. Jag är otroligt noga med att få i mig det jag ska ha.
7. Äter mer eller mindre ekologiskt.
8. Semiveggo. Äter fisk och kyckling ibland men mest är det bönor, linser, tofu och quorn.
9. Tar protein- och oljedrink 1-3 gånger varje dag.
Mitt minus blir att jag hinner inte alltid sova tillräckligt och att jag är lite för bra på att oroa mig för saker.
Men kom igen, då ska fan inte min metaboliska ålder vara mer än min biologiska!
Hon som gjorde testet vet ju inte vem jag är eller vad jag gör så hon undrade om jag inte skulle ta och börja träna lite kanske. Fint, tack, hej!
Suck.

musculus iliopsoas

Nu är jag trött. Inte i huvudet och inte i musklerna nej, jag är sovtrött. Helgen innehöll allt för få sovtimmar och den skörden får jag skörda nu.
Nu har jag nämligen anlänt till det stadiet när minsta lilla går fel, gråter man. Skulle bara berätta en sak för amanda när skype började bråka och haka upp sig så jag fick säga samma sak fem gånger. Så blev det tårar. Då är man trött.
Nu är planen att jag ska skriva klart det här och sen hoppa i säng, målet är att jag ska ligga ner redo för sömn 21.30.
Nu är klockan 21.07 så det ska nog inte bli helt omöjligt.

Innan ska jag dock påpeka att fankickar är nu strängt förbjudna för mitt högerben. Drog på mig en liten sträckning i ljumsken, eller musculuc iliopsoas som den så fint heter på latin. I början var den verkligen liten, jag tog det lugnt med att lyfta höger ben speciellt högt i några dagar och förra veckan gick det så pass bra att jag knappt kände något alls. Sen i torsdags hade vi redovisning på jazzen i fyra koreografier. Då kommer den där fankicken igen, och eftersom det var redovisning och eftersom jag inte kännt något på tre dagar så vräckte jag på till max och sträckningen går upp igen.
Så nu gör det ont när jag lyfter benet oavsett hur högt, oavsett parallellt eller utåtvridet. Na toll.

Med de orden lämnar jag er för kväll innan jag börjar gråta över något annat litet och obetydligt.
God natt!

Lätt till höger

Eller svårt åt vänster? mmm svårt val.
Den beskrivningen går till Erikdalsbadet om någon undrar. Skanstull och sen lätt till höger. Höll på att dö av skratt, vaddå lätt till höger? är svårt till höger så mycket höger att det blir vänster?

Shit the same, har kommit fram till hur jag och amanda ska överleva ett år till på distans. Jag ska knarka dans.
Från och med nu ska jag andas dans, leka dans, äta dans, vara dans, älska dans, hata dans, sova dans. Jag ska dansa så mycket att inget annat finns kvar. Inte en liten sekund ska finnas kvar åt saknad, för jag ska dansa.
Vilket är bra för då kommer jag bli bättre, få göra det jag vill och älskar samt att tiden kommer gå fortare.
Elina=smart

Olja och protein: My new religion

Sitter här kvart i elva på en onsdagförmiddag. Skönt med sovmorgon! min enda den här veckan. Trodde inte jag var så pass trött men idag kunde jag sova länge, i alla fall länge för att vara mig. Gick inte upp förrän 8.30! applåd till moi!

Så morgonen består av tvätt, laga mat, städa och aånt som jag inte annars hinner riktigt. Fick veta att det inte blir något ikväll med barnen på röda korset, det är någon högtid som de ska fira så det blir en ledig kväll:) skönt! börjar känna att jag gör för mycket. Brukar ju vara duktig på det. Jag vill så mycket men hinner så lite.
Så nu är det fokus på skolan, mitt stycke till studioföreställningen, musikalen, röda korset och jobbet. Lagomt tycker jag:)
Lindy hop och shag får återigen vänta, men efter jul ska det nog funka.

Glömde berätta vad jag vann med min bok, samt berätta vad det stod på den då bilden inte var alltför tydligt.
Det stod:
Norra Europas främsta dansare & koreograf.
Så var det en galen bild på mig.
Det jag vann är ett överträningstest som pågår under ett år. Tokbra!

Jo, jag tänker ju bli biff som jag skrev, hur ska jag bli biff? Olja och protein! I massor:)

Veckans ord:
Ornat.