imorgon kommer boo!

Imorgon har jag klarat av min första vecka på Balettakademien.
Imorgon ska jag åka till Borlänge för musikalen har äntligen premiär.
Imorgon ska jag bara gå halva dagen för tåget går 13.44 från centralstationen.
Imorgon har vi vår första balettlektion.
Imorgon kommer Boo!
Som ni förstår så är imorgon en helt fantastisk dag!:)

Idag hade vi vår första jazz lektion. Är lite delad. Det är verkligen svårt att förklara varför jag inte gillar hennes jazz så vilt mycket. Det är lite "Isa" känsla fast ändå inte. Det är inte mitt naturliga rörelsemönster. Det är liksom bara en massa små steg här och där som gör mig förvirrad och ur takt. Morr. Sen hade jag hellre haft lite mer teknik nu så här i början så man fick hitta sitt ståben igen, sin snurraxel och inte bara kasta sig in i något utan kontroll. Det ger mig inte så mycket nu. Så här i början vill jag mer hitta allt jag tappat. MEN jag ser verkligen fram emot balett imorgon. Hoppas fan hon är bra och pushig.

Idag hade vi visning av vårt lags hejaramsa. Höll på att dö av skratt! Lag USA hade allt med, Mcdonalds, Coca cola, bimbon med de stora brösten och alla i laget hade fatsuit på sig:) Tyvärr kom mitt ryssland på delad sista plats trots alla våra kozaktrix. DOH!

Alltså, det enormt positiva med att redan gått på en annan yrkesutbildning för dansare är att man ser skillnaderna så himla tydligt. Saker som de som kommer direkt från gymnasiet bara tar för givet. Försök att förstå vilken otrolig skola Balettakademien är! Skolan satsar så mycket på dansmedicin. Vad skall göras för att få fram de bästa dansarna?

De lägger ner otrolig tid på mental träning, näringlära, anatomi, kleinteknik, franklinmetoden, vi har ett träningsrum på skolan, vi har naprapater i huset, vi har rabatter till de främsta läkarna, dietisterna, naprapaterna och specialister i stockholm. De satsar så enormt på att bygga den smarta och hållbara dansaren. Känns så jävla skönt att ÄNTLIGEN få känna sig "hemma".

Tyvärr, ingen kändis idag.


dag tre (danska)

Dagens schema:

Musikkunskap: i form av prov för att kolla på vilken nivå alla ligger på. Blev dumtnervös av någon anledning så det gick INTE bra för mig.

Modern lektion två: inte helt min stil men ändå bra träning. Saknar verkligen münchenmodernt! men det här ska nog bli bra också.

nollning: vi blev indelade i lag i form av länder, a lá OS. Jag blev ryssland. Vår första uppgift var att hitta på en hejaramsa. Vårt tema? Svetlana, Igor och da Maffia.

Tror för övrigt att fantastiska Chalotta Öfverholm bor på ackis, har sett henne varje dag nu. Bara tre dagar men ändå.
Imorgon är första jazzen med Lotti, har dock inte hört så bra saker om henne tyvärr. Hon hade jazzen de två första proven och jag var väl inte överförtjust direkt...
Ska nog börja dansa för den berömda Laslo. Hur jag nu ska orka med det? tydligen måste man dansa minst två gånger i veckan. Men han är ju typ den bästa. Och jag vill ju bli den bästa:)

Dagens kändis: den mörka hallåan på tv4. har tyvärr glömt vad hon heter.

over n out

tage zwei

imorgon har de genrep. Utan mig:( men jag vet att de kommer att klara det superbra! go grease! go grease! LYCKA TILL!

Idag hade vi lärarträff. Blast from the past med Emma Svedjeberg:) sen hade vi modernt med Kerstin. Det var lite bambi i benen, har glömt hur man gör sig stoooor och andas när man dansar. Men jag överlevde fint:)

sen var det raka vägen till vitabergsparken för att stagea scenen. Genrep och sen tre timmars väntan på föreställning. Vi var med i öppningsnumret, vilket gick fint, förutom att det började regna. Blev apahalt på scenen och resten av föreställningen blev uppskjuten. Träffade mer kändisar idag, Elimia. Ännu mer getto från münchen:D

såg mikael nyqvist idag:)

Dag ett...

Då var första dagen avklarad och jag är JÄTTETRÖTT (kunde verkligen inte somna igår.) Inte för att det var så fysiskt, det är mer att jag ska ta in så mycket nytt. Staden, lägenheten, nya klasskompisar och vips så är man och minglar med danssveriges elit på ackis. Charlotta Öfverholm och Sabina Dalfjäll idag:)

The deal
Vi är 28 stycken i klassen.
Upp till fjärde resver kom in.
Fyra killar.
Jag har absolt haft otrolig tur med boendet! Tre norska jäntor i klassen har inte hittat nåt än så de bor på billigt hotell. En finsk tjej hade inte heller hittat något och har bara hotellrum tills imorgon!

Dagen då, jo den var informativ måste jag väl säga. Info om skolan, om lärare och det vanliga och sen repade vi resten av dagen. Har skämtat om att vi kommer stå längst bak och klappa i takt (på 1 och 3) på föreställningen. Det är inte riktigt så illa faktiskt. Ettorna står i mitten, dansar två åttor och klappar på 2 och 4!

München i stockholm! när repen började kom Elin in:) Elin som dansade fjärde året på IWANSON när jag gjorde mitt andra år! wwiiee jag får lite av mitt skandinaviska getto:) sen kom det riktigt roliga...vart bor elin? På högalidsgatan. Vart bor jag? på högalidsgatan. Och det skiljer 4 (!) nummer mellan oss.
Sen mötte jag även Shala, hon gick fjärde året när jag gick mitt första nere i München.

Skulle verkligen vilja lägga upp bilder men jag har ju åkt från sladden till kameran:( det får vänta tills på fredag för då blir det borlänge, då blir det Amanda, då blir det maxim, då blir det PREMIÄR!!!

pöss pöss från dalkullan

Dalkullans intåg

Nu har jag anlänt. Nu har jag hittat till min, och i framtiden även boos, finfina och mysiga lägenhet.
Jag tror på den här lägenheten, gjorde det från första början. Jag är en sån som måste "bli vän" med en lägenhet innan jag verkligen kan bo där.
Lägenheten i Falun och jag blev aldrig riktigt polers, men den här! den har potential till att bli urmysig och perfekt. Den är lagom stor och lagom liten.
Hittat till ica har jag gjort också:) jämför allt med München och saknar vårt skandinaviska getto:)

Sa hej då på musikalen idag. Tårar. Tårar. Tårar. Av båda sorter. Av glädje för att det är så otroligt vackra och fina människor med i gänget. Av sorg för jag vill inte lämna dem. Vill ta med mig dem. De kan få bo i min ficka!
Nu längtar jag stabilt till fredag och en säkerligen fantastisk premiär!:)

just ja, börjar skolan imorgon också... Och på tisdag är det föreställning...mycket nu.

Älskar min boo! Älskar mitt grease-gäng!

Packa pappas kappsäck...

Imorgon bär det av till 08-landet.
Min väska håller på att packas, skivor bränns till musikalen och brev skall skrivas....och allt jag egentligen vill är att gå och lägga mig och sova.
Var en kanondag med musikalgänget men oj man blir trött!

Önskar boo var här med filt redo att lindas omkring mig och för att ge mig puss på pannan och försäkra mig om att allt kommer gå galant. Att ackis inte kan få en bättre dansare:)
men det är bara fam dagar kvar sen kommer min boo!

Grease is the word!

Kolla in dagens Borlänge Tidning!
Mina otroligt fantastiska och härliga greasar var så duktiga igår på Sveatorget.
You rock!!!




hemma hela dagen

Semestern är slut. Dags att återgå det livet jag hade för ett år sedan. Med dans varje dag, med träning varje dag och med träningsvärk nästan varje dag. Om exakt en vecka är jag på balettakademien och har, vid den här tiden modernt.
Då är det ju smart med en uppladdning. En uppladdning som bestod av powerwalks och styrkepass. Två veckor innan skolstart var planen.
Vad är det då som hindrar mig? jo min hälsena har börjat göra sig hörd igen och en liten förkylning som inte ger med sig. Grymt irriterande!

Så idag blir det ingen träning alls, idag blir jag hemma hela dagen och bor i min mjukisbyxor. Som by the way måste vara guds gåva till folket.
suck...vilken uppladdning.

what the???!?!

Vad är nu detta???


what the???!?!

Vad är nu detta???


Danska attacken:)

Nu har min underbara svärfamilj, eller i alla fall 5 av 7, varit här i Svea och hälsat på för första gången.
Har varit helt underbart! Inte alls den där känslan man kan få när man ser folk i "fel" miljö. Tvärtom! Det kändes som det mest naturliga i världen:)

Nu kommer min Boo först om tre veckor till mig. Glädjer mig otroligt! Men tre veckor....det hinner hända mycket på de tre veckorna vill jag lova. Det ska jobbas klart i Falun, repas klart på musikalen, det ska flyttas till Stockholm och det ska framförallt börjas på Balettakademien.
Skräckblandadförtjusning deluxe